טיפים מעולים שיעזרו לך להיכנס לפוליטיקה
זמר שוורץ / 18.01.21
חולמת להיות ראשת הממשלה? ראשת עיר? מתכוננת לבחירות המקומיות של 2023? מצוין! אבל איך להתחיל? מה הצעד הראשון שאת צריכה לעשות? זמר שוורץ, מנהלת תוכניות הקמפוסים של תנועת "פוליטיקאיות צעירות", כאן כדי לעשות לך סדר
הימים ימי בחירות. סוערים, מרתקים ומאוד מצייצים. ובכל רשימה חדשה שמופיעה כמו פטרייה כחולה אחרי הגשם, נותרת אותה השאלה. איפה הנשים?
אבל, מה מתברר? מתברר שהנשים ממש כאן. רוצות לרוץ, חולמות בגדול, אבל לא תמיד יודעות מאיפה להתחיל. בשביל זה אנחנו כאן – לספר לכן על אפיקי הכניסה הפופולריים לפוליטיקה, ובעיקר לומר לכן – תעזו, תשפיעו ותנהיגו. הפוליטיקה שייכת לנו, כמו לכל אחד אחר.
אין ספק שיש הרבה חסרונות למערכת הפוליטית הלא יציבה בישראל. איך אפשר לקיים בחירות רביעיות תוך זמן כל כך קצר? מה נסגר איתנו? אבל, הצד החיובי לכל הסיפור הוא שאם תמיד רצית להיכנס לפוליטיקה, יש לך לא מעט הזדמנויות. עכשיו זה הזמן, באמצעות השתלבות בקמפיינים, להכניס רגל בדלת, ולהישאר גם אחרי הבחירות. זה הזמן להתחיל לעבוד בקמפיין אמיתי בזמן מערכת בחירות, קחי את זה כשיעור מצוין וחינמי בפוליטיקה, שאפילו יכולים לשלם לך עליו. זו ההזדמנות שלך לראות איך הכל קורה מבפנים, ואולי להשיג משרה פוליטית ביום שאחרי.
יחד עם האפשרות להשתלב במפלגה שמעניינת אותך, קיימת גם אופציה לעבוד בתפקיד שלא מזוהה עם אחת המפלגות, למשל כמזכירת קלפי או כל עבודה דרך וועדת הבחירות, אבל למי מאיתנו שהשד הפוליטי קיים בתוכה ורוצה באמת להיכנס לתפקיד בעולם הפוליטי, תקופת הבחירות יכולה להיות הזדמנות מדהימה להתקדמות בתוך מפלגה שמייצגת אותך. מניסיוננו, קיים מגוון רחב של משרות וההזדמנויות מצוינות יכולות להגיע אלייך מכיוונים לא צפויים אז הישארי עם ראש פתוח.
בתור התחלה היינו ממליצות שתדאגי שאנשים יידעו שאת מחפשת עבודה בשדה הפוליטי. פוסט ברשתות החברתיות בהן את חברה יעשה את העבודה, בו תכתבי את התחומים בהם תרצי לעבוד ולמה כדאי להעסיק אותך. אופציה נוספת היא לפנות בצירים הרשמיים יותר – דרך המייל של המפלגה או של הקמפיין, לכתוב על עצמך ומה תוכלי לתרום. כמובן לא לשכוח קורות חיים ופרטי התקשרות ברורים.
ואם נהיה יותר ספציפיות, יש כמה אופציות מאוד נפוצות לעבודות פוליטיות בשלב הראשון והן:
- לעבוד במטה השטח של מפלגה: תפקיד מטה השטח הוא, כפי שנשמע – להיות בשטח. את צריכה לשכנע אנשים פנים אל פנים, להראות נוכחות במקומות שונים בארץ וללוות את בכירי ובכירות המפלגה בסיורים השונים. אם את אוהבת לטייל בארץ, לא מתביישת לדבר עם עוברים ושבים ומאמינה שתוכלי באמת להשפיע ולשכנע מתוך אמונה אמיתית בצדקת הדרך, זה המקום להיות בו. איך את עושה את זה? פונה למפלגה שאת רוצה לעבוד בה ומספרת שאת מחפשת תפקיד במטה השטח. לחילופין תוכלי לאתר ישירות את מנהל.ת מטה השטח ולבקש לקבוע לך ראיון.
- לעבוד במטה הדיגיטל: אם את חיה בעולם הדיגיטלי ובעלת רקע מקצועי רלוונטי, אפילו אם הוא מועט, הרבה פעמים לקראת בחירות המפלגות מקימות מטה דיגיטל ייעודי שיתפעל את הרשתות החברתיות במהלך הקמפיין, ילווה את המסרים ויענה למטרות התקשורתיות של המפלגה. במטה דיגיטל כזה צריך אנשי ונשות דיגיטל איכותיים למגוון רחב של תפקידים. תציעי את עצמך ואולי תתאימי לאחד מהם.
- עוזרת פרלמנטרית: בתקופה כזו של לפני בחירות, הרבה חברות וחברי כנסת קיימים מרעננים את הצוות שלהם וגם חברות וחברי כנסת חדשים מחפשים עוזרים ועוזרות. קחי יוזמה ושלחי את קורות החיים שלך לחברות וחברי כנסת שאת מתחברת לאג'נדה שלהם/ן ורואה את עצמך עובדת איתם/ן. לכי תדעי, אולי הם בדיוק מחפשים? ואם לא – גם התמחות בתור התחלה יכול לספק הצצה משמעותית לתפקיד כדי שתוכלי להבין האם הוא מתאים לך. לעיתים חברות וחברי כנסת לוקחים את המתמחים/ות שלהם לעבוד אצלם/ן, אם הם מסתדרים ואוהבים את התפקוד שלהם/ן.
לסיכום, קמפיין בחירות מביא עמו המון הזדמנויות תעסוקה וגם התנדבות מדהימות! אם את מרגישה שאת רוצה לקחת חלק בפעילות מאחורי הקלעים , שתוביל אותך בסופו של דבר לקדמת הבמה, רק תיזמי וזה לגמרי יכול לקרות! עכשיו זה הזמן. מה שבטוח – שלא תפסיקי לחלום לעולם, ובעיקר להעז, להשפיע ולהנהיג. בהצלחה!
זמר שוורץ היא מנהלת תוכנית הקמפוסים בתנועת "פוליטיקאיות צעירות – מעזות, משפיעות, מנהיגות".